• Voordelige tuinplanten
  • Ruim assortiment
  • Snelle levering
  • Voordelige tuinplanten
  • Ruim assortiment
  • Snelle levering

Malus d. ecolette Appelboom


Beschrijving

De Malus Domestica ecolette appelboom is een prachtige appelboom met vruchten van friszure smaak. De appels die aan de boom groeien zijn diep rood van kleur. In de maand september is het de tijd om deze heerlijke appels te plukken. Voor de appels aan de boom groeien bloeit de appelboom met wit-roze bloesem. Dit is een prachtig gezicht! De boom staat het liefst op een zonnige of half zonnige standplaats. Hoe meer zon, hoe beter de vruchten kunnen groeien. De boom mag niet in een vochtige bodem geplant worden, dit belemmert de groei. De Ecolette boom is een zelfbestuiver en heeft hierdoor geen andere appelboom nodig om vruchten te krijgen.Tuintips!

In deze periode snoeit u de winterloten. Dit zijn de takken die snel en recht omhoog groeien. Laat een paar knoppen aan de tak zitten en knip de tak boven een knop die naar buiten wijst. Waterloten zijn net iets anders van kleur en hebben vaak een rood/bruine kleur met stipjes. De tweede snoei periode is van juni tot augustus. In deze periode is het tijd voor een snoei voor vormbehoud. Hierbij snoeit u een deel van de waterloten en gaat er meer energie van de boom naar de vruchten van de boom en niet naar de bladeren.

Water geven
Het beste is om de boom na het aanplanten in een humusrijke potgrond goed aan te wateren minimaal 4/5 emmers per week. Geef bij droge periodes structureel een paar emmers per week aan de boom.

Hoogstam geleverd op draadkluit